Recreanten

Senioren

Over deze groep

Korfballers die slechts recreatief willen sporten, kunnen ook bij Ganda terecht. Dat geldt ook voor niet-korfballers die willen kennis maken met korfbal.

Wij hebben daarvoor een groep “recreanten” – die we meestal “de mama’s en de papa’s” noemen, omdat vele ouders van korfballende kinderen deel uitmaken van de groep.
Zo leren zij langzaam de spelregels en de spelvormen kennen die zij bij hun kinderen zien maar misschien niet altijd begrijpen.
 
Via de “recreanten” kan iedereen op zeer laagdrempelige wijze kennismaken met korfbal :
– we houden rekening met ieders mogelijkheden
– er is géén verplichte aanwezigheid (liever af en toe meedoen dan nooit meedoen). Wie wil proberen, doet gewoon eens mee – en blijft komen als hij/zij daar zin in heeft.
 

We trainen (maximaal) 1x per week, tijdens of zoveel mogelijk gelijk met de jeugdtraining, wanneer de meesten als taxi-ouder toch al aanwezig zijn. Tijdens het veldseizoen (augustus t/m oktober en maart t/m mei) trainen we op vrijdag van 18u30 tot 19u30 à 20u00. Waar en wanneer we tijdens het zaalseizoen (november t/m februari) trainen, is afhankelijk van de verdeling van de zalen onder de verschillende (jeugd)ploegen.

We spelen geen competitie maar meermaals per jaar wel een tornooi.

Als het trainen je bevalt sluit je best officieel aan als “recreant”. Je bent dan ook verzekerd tegen sportongevallen. Zie ‘Lid worden’

Trainers en begeleiders

Frédéric

De Schryver

Trainer