Recreanten

Gewestelijken

Over deze groep

Niet-korfballers die willen kennis maken met korfbal en korfballers die slechts op recreatieve wijze willen sporten, kunnen ook bij Ganda terecht.
Wij hebben daarvoor een groep recreanten” – die we meestal “de mama’s en de papa’s” noemen, omdat vele ouders van korfballende kinderen deel uitmaken van de groep.
Zo leren zij langzaam de spelregels en de spelvormen kennen die zij bij hun kinderen zien maar misschien niet altijd begrijpen.
 
Via de “recreanten” kan iedereen op zeer laagdrempelige wijze kennismaken met korfbal :
– we houden rekening met ieders mogelijkheden
– er is géén verplichte aanwezigheid (liever af en toe meedoen dan nooit meedoen). Wie wil proberen, doet gewoon eens mee – en blijft komen als hij/zij daar zin in heeft
 
We trainen (maximaal) 1x per week, tijdens de jeugdtraining, wanneer de meesten als taxi-ouder toch al aanwezig zijn. Tijdens het veldseizoen (augustus t/m oktober en maart t/m mei) trainen we op vrijdag van 18u30 tot 19u30. Waar en wanneer we tijdens het zaalseizoen (november t/m februari) trainen, is afhankelijk van de verdeling van de zalen onder de verschillende (jeugd)ploegen.
En misschien spelen we in de toekomst wel eens een oefenmatch of een tornooi.
 

Als het trainen je bevalt sluit je best officieel aan als “recreant”. Je bent dan ook verzekerd tegen sportongevallen. Zie ‘Lid worden’

Trainers en begeleiders

Frédéric

De Schruyver

Trainer